Nuoriso-osasto

Palokuntanuoret on 8-18 vuotiaille nuorille tarkoitettu harrastus, jossa harjoitellaan hyödyllisiä kansalaistaitoja; toimintaa onnettomuustilanteissa, ensiapua, alkusammutusta, mutta myös palokunnan toimintaan liittyviä taitoja. Nuoriso-osaston tavoitteena on kasvattaa turvallisuustietoisia ja vastuullisia, hyvät kansalaistaidot ja käytöstavat omaavia nuoria, sekä tukea palokunnan toimintaa ja osaltaan vastata palokunnan jatkuvuudesta.

Toiminta koostuu viikkoharjoituksista, leireistä ja kilpailuista.

Ylöjärvellä palokuntanuoret kokoontuvat harjoituksiin keskiviikkoisin klo 18 paloasemalla ja harjoitukset kestävät 90 min. Harjoitusohjelmassa pyritään ottamaan huomioon kunkin nuoren ikä ja taitotaso. Harjoitukset suoritetaan tyypillisesti pareittain tai ryhmässä, jolloin kaikille löytyy sopivan vaativia tehtäviä ja samalla opitaan vanhemmilta lisää.

Harjoittelemme mm.alkusammutustaitoja

Harjoittelemme mm. alkusammutustaitoja

Leirit ja kilpailut

Nuoriso-osasto osallistuu Tampereen alueen palokuntanuorten, Hämeen Pelastusliiton ja valtakunnallisille leireille. Leireillä on erilaisia teemoja; talvileirillä opetellaan talviolosuhteissa majoittumista ja ruoan laittoa, kun taas viikon mittainen kesäleiri on koulutusleiri, jolla jokainen suorittaa ikäluokkaansa vastaavan kurssin. Lisäksi on keväisin ja syksyisin viikonlopun mittaiset alueleirit, joilla on kevyempää ohjelmaa; yhdessä oloa, kilpailuita jne.

Kilpailutoiminta muodostuu palokunnan omista sisäisistä kilpailuista, sekä alueen, pelastusliiton ja valtakunnallisista tieto- ja kalustonkäsittelykilpailuista.

 

Nuoriso-osastomme ryhmä kansainvälisellä Eldis22 -leirillä Helsingin Malmilla kesällä 2022

 

Nuoriso-osastosta hälytysosastoon

Nuoriso-osaston jälkeen nuorella on mahdollisuus siirtyä hälytysosastoon ja aloittaa kouluttautuminen hälytystehtäviä varten. Nuorisotoiminnasta ei silti tarvitse luopua, vaan voit jatkaa toimintaa nuorten kouluttajana niin omassa osastossa kuin leireilläkin.

Palokuntanuorten toiminnassa tärkeitä asioista ovat ryhmässä toimiminen, kaverin auttaminen ja reilu asenne. Moni on löytänyt palokuntanuorisotoiminnan kautta ammattinkin pelastusalalta tai ensihoidosta. Toisille toiminta taas on jatkunut läpi elämän kestävänä harrastuksena.

Osallistumisesta peritään vuosittain 10 euron jäsenmaksu, jonka lisäksi tulee pieniä omavastuumaksuja leireistä ja kilpailumatkoista.

Lisätietoja: Nuoriso-osaston johtaja Noora Koivisto, puh. 040 571 9186.

Nuoret somessa

Nuoriso-osastolla on omat Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/ylojarvenvpk.nuoret/

Lisäksi kuvia nuorten toiminnasta lisätään palokunnan Instagramiin:
    https://www.instagram.com/ylojarvenvpk/

talo palaa
kuva nuorten harjoituksista