Nuoriso-osasto

Nuoriso-osaston on valitettavasti täynnä. Seuraavan kerran uusia nuoria otetaan mukaan toimintaan myöhemmin syyskaudella 2021 kun tiedämme, paljonko nuoria on mukana toiminnassa kesätauon jälkeen.

Palokuntanuoret on 8-16 vuotiaille nuorille tarkoitettu harrastus, jossa harjoitellaan hyödyllisiä kansalaistaitoja; toimintaa onnettomuustilanteissa, ensiapua, alkusammutusta, mutta myös palokunnan toimintaan liittyviä taitoja. Toiminta koostuu viikkoharjoituksista, leireistä ja kilpailuista. Ylöjärvellä palokuntanuoret kokoontuvat harjoituksiin keskiviikkoisin klo 18 paloasemalla ja harjoitukset kestävät 90 min. Harjoitusohjelmassa pyritään ottamaan huomioon kunkin nuoren ikä ja taitotaso. Harjoitukset suoritetaan tyypillisesti pareittain tai ryhmässä, jolloin kaikille löytyy sopivan vaativia tehtäviä ja samalla opitaan vanhemmilta lisää.

Harjoittelemme mm.alkusammutustaitoja

Harjoittelemme mm.alkusammutustaitoja

Leirit ja kilpailut

Nuoriso-osasto osallistuu Tampereen alueen palokuntanuorten, Hämeen pelastusliiton ja valtakunnallisille leireille. Leireillä on erilaisia teemoja; talvileirillä opetellaan talviolosuhteissa majoittumista ja ruoan laittoa, kun taas viikon mittainen kesäleiri on koulutusleiri, jolla jokainen suorittaa ikäluokkaansa vastaavan kurssin. Lisäksi on keväisin ja syksyisin viikonlopun mittaiset leirit, joilla on kevyempää ohjelmaa; yhdessä oloa, kilpailuita jne.

Kilpailutoiminta muodostuu palokunnan omista sisäisistä kilpailuista, sekä alueen, pelastusliiton ja valtakunnallisista tieto- ja kalustonkäsittelykilpailuista.

Kuva nuorten leiriltä Padasjoelta

Kuva nuorten leiriltä Padasjoelta

Nuoriso-osastosta hälytysosastoon

Nuoriso-osaston jälkeen sinulla on mahdollisuus siirtyä hälytysosastoon ja aloittaa kouluttautuminen hälytystehtäviä varten. Nuorisotoiminnasta ei silti tarvitse luopua, vaan voit jatkaa toimintaa nuorten kouluttajana niin omassa osastossasi kuin leireilläkin. Palokuntanuorten toiminnassa tärkeitä asioista ovat ryhmässä toimiminen, kaverin auttaminen ja reilu asenne. Palomiestä sinusta ei tarvitse tulla, mutta onpa joku löytänyt harrastuksestaan ammattinkin. Toisille toiminta taas on jatkunut läpi elämän kestävänä harrastuksena. Osallistumisesta peritään vuosittain 10 euron jäsenmaksu, jonka lisäksi tulee pieniä omavastuumaksuja leireistä ja kilpailumatkoista sekä mahdollisista vapaa-ajan vaatehankinnoista.

Lisätietoja: Nuoriso-osaston johtaja Noora Koivisto, puh. 040 571 9186.

Nuoret somessa

Nuoriso-osastolla on omat Facebook-sivut: https://www.facebook.com/ylojarvenvpk.nuoret/

Lisäksi kuvia nuorten toiminnasta lisätään palokunnan Instagramiin: https://www.instagram.com/ylojarvenvpk/

talo palaa
kuva nuorten harjoituksista