Kuva harjoituksista

PI 572

Pirkanmaa 572, aiemmin tunnuksella Ylöjärvi 12, on Pirkanmaan pelastuslaitoksen VPK:n käyttöön antama säiliösammutusauto, jossa on perinteisen sammutusauton kalusto, mutta myös säiliöauton vesimäärä – tässä autossa 9000 litraa. Yksikön tavoitevahvuus on johtaja, kuljettaja sekä kaksi sammutusparia.

Auto on ilmajousitteinen, vaihteistona automaatti ja telin takimmainen akseli on kääntyvä, joten auto on mukavakulkuinen, helppo ajaa ja taittuu ketterästi Ylöjärven liikenneympyröissä.

Auton kalustossa on letkua yli 800 metriä, liitin-, pelastus-, murto-, raivaus- ja tikaskalustoa. Kalustossa on myös sähkögeneraattori, jolla saadaan sähköä valaistuskalustolle, sähkötyökaluille ja savutuulettimelle. Miehistötilassa on paineilmalaitteet yksikön johtajalle sekä kahdelle savusukellusparille. Paineilmalaitteiden avulla voidaan työskennellä yhtäjaksoisesti noin puoli tuntia savuisessa tilassa.

Yksikkö kykenee myös pelastamaan pinnalla olevia vedenvaraan joutuneita pintapelastuslautaa käyttäen. Auton takakaapissa on palopumppu, joka syöttää vettä myös katolla olevaan vesitykkiin. Kalustossa on kaksi kannettavaa irtoruiskua, joista toinen on pieni ns. kellupumppu, jolla voidaan ottaa vettä vaikka pienestä lammesta metsäpalossa.

PI572

talo palaa
kuva nuorten harjoituksista