Nuoriso-osasto

Nuoriso-osastoon otetaan uusia jäseniä seuraavaksi syyskauden 2018 alkaessa.

Palokuntanuoret on 8-16 vuotiaille nuorille tarkoitettu harrastus, jossa harjoitellaan kaluston käyttöä, ensiapua, alkusammutusta ja muita palokunnan toimintaan liittyviä taitoja. Toiminta koostuu viikkoharjoituksista, leireistä ja kilpailuista. Ylöjärvellä palokuntanuoret kokoontuvat harjoituksiin keskiviikkoisin klo 18 paloasemalla ja harjoitukset kestävät tunnin. Harjoitusohjelmassa pyritään ottamaan huomioon kunkin nuoren ikä ja taitotaso. Harjoitukset suoritetaan tyypillisesti pareittain tai ryhmässä, jolloin kaikille löytyy sopivan vaativia tehtäviä ja samalla opitaan vanhemmilta lisää.

Harjoittelemme mm.alkusammutustaitoja

Harjoittelemme mm.alkusammutustaitoja

Leirit ja kilpailut

Leireille kokoonnutaan kesäkuussa ja syksyisin yhdessä Tampereen lähialueen palokuntien kanssa. Kesäkuun alueleirillä ohjelma koostuu yksilö- ja joukkue-kilpailuista, kun taas syysleirillä tärkeintä on kaverien tapaaminen ja hauskanpito. Molemmat leirit kestävät yhden viikonlopun perjantaista sunnuntaihin. Heinäkuun alussa ohjelmassa on Hämeen Pelastusliiton (HPL) järjestämä viikon kestävä koulutusleiri, jossa nuoret osallistuvat tasoaan vastaavalle kurssille. Joka neljäs vuosi on valtakunnallinen leiri, jonka järjestämisvastuu ja pitopaikka on kiertävä. Kurssi-ohjelmassa riittää eri tasoisia kursseja kaikille ikä-ryhmille aina leirinuoresta vaativalle sammustyön alkeiskurssille asti. Hiihtolomien aikaan halukkailla on myös mahdollisuus lähteä kokemaan talvisia retkeilyelämyksiä talvileirille.

Kilpailut ovat tyypillisesti joukkuekilpailuja, johin osallistutaan mahdollisuuksien mukaan. Niistäkin löytyy eri tasoisia tapahtumia leireillä pidettävistä leikkimielisistä sankoruiskukisoista aina Suomen mestaruudesta kamppailtavaan Veikon malja –kilpailuun asti.

Kuva nuorten leiriltä Padasjoelta

Kuva nuorten leiriltä Padasjoelta

Nuoriso-osastosta hälytysosastoon

Nuoriso-osaston jälkeen sinulla on mahdollisuus siirtyä hälytysosastoon ja aloittaa kouluttautuminen hälytystehtäviä varten. Nuorisotoiminnasta ei silti tarvitse luopua, vaan voit jatkaa toimintaa apukouluttajana niin omassa osastossasi kuin leireilläkin. Palokuntanuorten toiminnassa tärkeitä asioista ovat ryhmässä toimiminen, kaverin auttaminen ja reilu asenne. Palomiestä sinusta ei tarvitse tulla, mutta onpa joku löytänyt harrastuksestaan ammattinkin. Toisille toiminta taas on jatkunut läpi elämän kestävänä harrastuksena. Osallistumisesta peritään vuosittain 10 euron jäsenmaksu, jonka lisäksi tulee pieniä omavastuumaksuja leireistä ja kilpailumatkoista sekä mahdollisista vapaa-ajan vaatehankinnoista.

Lisätietoja: Nuoriso-osaston johtaja Marko Konttinen 040 525 9271.

Tiedotteet

Nuoriso-osasto on siirtynyt käyttämään Facebookia tiedotuskanavana. Näet tältä sivulta tuoreimmat päivitykset, vaikka et olisikaan kirjautunut Facebookiin. Tiedotamme sivulla tulevien harjoituksien aiheista ja mahdollisista tarvittavista erikoisvarusteista, kuten liikuntavarusteista. On hyvä käydä kurkkaamassa sivua vaikkapa edellisiltana!

talo palaa
kuva nuorten harjoituksista